lördag, januari 21, 2006

Tipset på torsdag

På 70-talet spelades det inte så mycket som nu och "Lotto" hade ännu inte sett dagens ljus. Det tippades inte särskilt mycket hemma, men det hände ibland och då var det 13-raders tipset som gällde. Man var tvungen att lämna in tipset senast kl 17 på torsdag för att man skulle få vara med (affären stängde för övrigt 18 en torsdag på den tiden). Man fyllde i hårt med kulspets så att kryssen kom igenom karbonpappret som gjorde kopia på underliggande pappret. Vi brukade sno bibbor med tipskuponger på konsum för att leka bara med karbonpappret. Morsan tjatatade förresten då om hennes minnen av läskpappren som sög upp bläck.

På lördag gick så grogg-extra, men dom rätta 13 raderna redovisades även på nyheterna på den tiden. Det fanns ju bara tipset och V65 då. Morsan var ihop med plastfarsa minns jag som brukade dricka sin specialgrogg "bränjak", dvs billig conjak och coca-cola (i den gamla glasflaskan man fick 60-öres pant på) just till groggextra. Jag tror Bengt Bedrup var med på den tiden (jag minns inte så noga).

Ibland var fler vuxna samlade och det skulle gås på Statt (stadshotellet) eftråt. Det blandes drinkar som gröna hissen, geting och san fransisco. Såda festtillfällen var glädje för oss barn. Då fick man pengar så man kunde cykla till kiosken för att köpa godis.