tisdag, april 11, 2006

Inredning -77

I mitt nostalgiska minne finns väl inget som är så inpräntat som hur det såg ut hemma på 70-talet. Bilden nedan (-nämen guuud vad skönt det ska bli att få komma bort!) är tagen från "Sällskapsresan" (Inspelad 1979, Lasse Åberg). Mycket finns att skriva om denna film och jag får säkert nöjet att återkomma till den. Kan väl här omnämna att jag troligen sett den ett 100-tal gånger.

Bilden talar egentligen för sig själv men några iaktagelser är på sin plats.
1) Lampan i taket med dom bruna snibbarna. En sådan hade väl nästan alla på den tiden.
2) Soffan. Jag minns dom sofforna så väl, dom var sköna men lite knottriga och det var där man satt och mös när sommarmorgon gick på TV.
3) Väggdekorationen är verkligen 70-tal, det hade bara fattats g-klavar i orange och grön-blått färgat glas så hade inredningen varit precis som hemma.
4) Deras frisyrer! Kort i lugg och långt vid sidorna och där bak (deras kläder är inte att leka med heller).
5) Blomman på väggen som hänger i vit plastkruka i krok. Dom gröna lite gul-grönspräckliga bladen (minns inte vad dom heter nu) var verkligen vanliga på 70-talet. Jag har köpt såda nu bara för det...


Magnus Härenstam (Dr. Levander) talar i en plastbubbla. Telefonen är av grå plastmodell med roterande nummerskiva. Tänk att dom inte finns längre! Notera (fasän bilden är dålig) hans skidglasögon, är de av samma modell som Ingemar Stenmark hade? Slutligen tjejen som sitter och röker i bakgrunden. Kolla in stövlarna, jag tror dom kallades "mohair".