onsdag, mars 29, 2006

Dom köttätande växterna

Med lite inspriration från Mikebike´s bloggfrossa som skrev om dom vandrande pinnarna, så kom jag att tänka på "dom köttatande vaxterna".


Sida som säljer köttätande växter: http://brutalablommor.se


Dom köttätande växterna blev en jättefluga pa 70-talet. Alla hade en hemma, men sedan så försvann dom bara plötsligt och det var inte ens mojligt att få ta i några. Vad hände med dom? eller som Cornelis sjong i "jag hade en gång en båt":

-Var aer dom nu?
-Svara mig du,
-Jag bara undrar,
-var aer dom nu?

Jag minns att vi började mata dom med små flugor till att börja med. Sedan blev blommans diet allt järvare. Spyflugor, sedan falukorv... Det var mer an växten kunde tala tror jag for plötsligt så dog den, trots att man desperat försökte mata den med allt allt möjligt jox fran kylskapet. Lite ungefär som naer man försökte få grodor av grodyngel i en syltburk med vatten i. Man pressade desperat ner storra sjok av jord, tallbarr och diverse plock från morsans krukvaxter. Sen dog dom otacksamma javlarna!

måndag, mars 27, 2006

Arne Wiese i rutan

Jag minns inte bara Arne Wiesse fran julafton, naer han tande ljuset och introducerade Kalle Anka varefter Bengt Feldtreich sjong med i "Ser du stjarnan i det bla". Jag minns aven Arne fran naturprogrammen daer han ofta avslutade med nagot om att naturen hade en fruktansvaerd fiende -manniskan.



I Arnes naturprogram handlade det alltid om gnuer pa Serengeti. I timmar fick vi se hur dom stora bestarna stod pa en savann och betade eller drack ur ett vattenhal. Men ett lejon lurade i hogt gras och ett litet gnu-fol kunde bli ett latt byte om den kom bort fran sin mamma. Antiloper och zebror forekom ocksa pa savannen, men det just gnuer som for alltid kommer att forknippas med Arne Wiesse. Mangrovetrasken foresten kommer pa andra plats.

Kalla: www.savannen.com

Det trakigare naturprogrammet var det svenska naturprogrammet som leddes av Bisse. Han hade ett litet pipskagg och kunde kraxa kommentarer som "krakor, svarta som faar". Det var trakigt naer programmet handlade om fagelflockar ute pa nan o.

PS. "Mera Arne Wiese i rutan" sjongs av Adolfson o Falk i mer julbeskymmer, men det var ju som sagt 80-tal det DS.