onsdag, mars 29, 2006

Dom köttätande växterna

Med lite inspriration från Mikebike´s bloggfrossa som skrev om dom vandrande pinnarna, så kom jag att tänka på "dom köttatande vaxterna".


Sida som säljer köttätande växter: http://brutalablommor.se


Dom köttätande växterna blev en jättefluga pa 70-talet. Alla hade en hemma, men sedan så försvann dom bara plötsligt och det var inte ens mojligt att få ta i några. Vad hände med dom? eller som Cornelis sjong i "jag hade en gång en båt":

-Var aer dom nu?
-Svara mig du,
-Jag bara undrar,
-var aer dom nu?

Jag minns att vi började mata dom med små flugor till att börja med. Sedan blev blommans diet allt järvare. Spyflugor, sedan falukorv... Det var mer an växten kunde tala tror jag for plötsligt så dog den, trots att man desperat försökte mata den med allt allt möjligt jox fran kylskapet. Lite ungefär som naer man försökte få grodor av grodyngel i en syltburk med vatten i. Man pressade desperat ner storra sjok av jord, tallbarr och diverse plock från morsans krukvaxter. Sen dog dom otacksamma javlarna!

9 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

"LIttle shop of horrors" måste bara nämnas i sammanhanget. En gammal b-film med en köttätande växt i en av huvudrollerna. Blev en klart sevärd musikal i b.la. Stockholm, där jag såg den för ca 10-15 år sedan.

70-tals Per sa...

Ahh, den sag jag ocksa, fast jag mins bara ett avsnitt som handlade om kackerlackor som vallde ut ur avloppsroren i ett kliniskt rent rum.
Var musikalen bra?

Cliff Hanger sa...

Klart sevärd, som sagt. Bra alltså. Kackerlackorna var dock inte med, så vitt jag kan minnas.

Smarta Sara sa...

Lyckade aldrig någonsin med köttätande växter. Men min hippie-mamma fi´ck liv i fikusen!

Åsa Mitt i Världen sa...

Men ååååååh vilken nostalgisida! Hit måste jag skicka min dotter så att hon fattar vilken värld vi levde i! Och hur allt det här med solidaritet och växtfärgat skär sig mot dagens bling-bling och personlig utveckling.

70-tals Per sa...

smarta sara: Benjamin fikus, just det alla hade en sån, kaktusen high-chaparal, och så var det nån mer blomma som hade ett ekivokt namn.

åsa mitt i världen: Ja gör det! Skicka hit henne bara. Jag skall lära henne allt jag kan...

Deborah sa...

Haha! Åh gud, nu önskar man ju att man levt på 70 talet! Min pappa kommenterade också att han också försökte mata sin köttätande växt med allt grövre saker (bl.a falukorv!) Underbar blogg!

Plask sa...

Oh! Jeg har en sånn kjøttetende plante! Den heter Hr. Flue og jeg har IKKE gitt ham kjøtt :-) Bare stankelbein og husfluer. Han vokser og vokser og nå har det kommet noe jeg tror blir en blomst. Har bilde av ham her: http://deterfintmedregn.blogspot.com/2006/09/hr-flue.html

Takk for en vidunderlig side om en tid jeg husker rester av, selv om jeg ble født akkurat noen år for sent. Jeg hadde også sockiplast i gymmen!

:-) Plask

>>>M sa...

HAHAHAHAHHA, inget konstigt att din "otacksamma" växt dog, du matade ju den med falukorv och saker från kylskåpet, tror knappast såna saker finns i naturen, den dör direkt om den äter annat än INSEKTER fast insekter med skal är ett undantag jag rekommenderar flugor och spindlar.