tisdag, juli 04, 2006

Vino Tinto -por favor!

Hörde att bolaget skulle sluta sälja den gamla klassikern "Vino Tinto". Det vore synd paa sadan gammal raritet! Denna information hittade jag via Therese Mitt liv i Utlandet.Tänk saa manga rödvinsalkisar som halsat Vino Tinto paa 70-talet! Lars-Börje som var dagisfröken, heldressad i Velour, hade sandaler och lyssnade paa Hola Bandola. Vino Tinto (dvs rödvin paa svenska) är en kulturskatt i Svenskt folkliv och borde kulturmärkas!

Själv kom jag inte i kontakt med "rödtjutet" förrän jag började paa universitetet -88. Jag brukade köpa en hel laada med 12 pavor när jag faatt studielaanet (Not: det var paa den tiden daa man fick hela terminens studielaan i en klumpsumma). Jag började "20 aar för sent" (88-68=20), saa jag fick inte glädjen att sjunga progg med socialantropologistudenter som citerade Hegel, Marx och Weber. Men dricka Vino Tinto, röka pipa och odla skägg kunde jag förstaass göra i min manchesterkavaj.

6 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

"Lars-Börje som var dagisfröken, heldressad i Velour, hade sandaler och lyssnade paa Hola Bandola" - Haha, vilken fin bild jag får framför mig. :-) Jag har i o f s vikarierat som dagisfröken några månader och jag bär sandaler sommartid, men jag identifierar mig ändå inte så mycket med denna filur som du beskriver.

Thérèse sa...

Cliff hanger - dricker du vino tinto då?

Cliff Hanger sa...

Jag dricker gärna rödvin (numera, sedan ca 2 år tillbaka), men Vino Tinto har jag faktiskt aldrig druckit. Välbekant namn dock.

70-tals Per sa...

cliff hanger: Ja det är nog svårt att få till hela karaktären. Helst skägg till... Jag har haft pryo/prao på dagis...

Cliff Hanger sa...

Skäggstubb har jag förvisso också...

Stockholms Centralombudsman sa...

Det är också viktigt att nämna Egri Bikaver och Tirnave när man talar om kusliga viner från 70-talet.