fredag, juni 09, 2006

Colorado-skalbaggen

I slutet av 70-talet kom plötsligt en fluga- som höll pa att skrämma slag pa halva Sverige, eller skall jag säga -skalbagge... Det var ett skojjigt bus som fick manga insektsrädda att nästan dö av hjärtattack. Den gick under benämningen "Colorado-skalbaggen". Samtidigt på TV gick helgföljetongen "Kampen om Colorado" (floden genom USA)Du fick ett brev pa posten och när du öppnade det sa hände det oväntade -när du stoppade ner fingrarna i kuvertet och vidgade det för att se vad som var i sa smattrade det till och lät som en skalbagge sprattlade med sina spröt mot dina fingrar -Hu! Inte undra pa att manga blev rädda, och kastade det ifraan sig.

Sedan tillverkade jag manga själv för att gäcka vänner och släktingar. Saa här gör man:

Man tar 1 gummiband, 1 stort (viktigt) gem och 2 tändstickor. Man limmar tändstickorna i hörnen inne i kuvertet som man fäster gummibandet mellan. Sedan rullas gemet upp i mitten sa mycket sa möjligt och man klistrar igen kuvertet sa att det halls kvar. Sedan när man öppnar -brrrrr! Ungefär som när man känner spröten fran en kackerlacka!

Jag fick idén att skriva om detta när jag läst Japaneseviking om kackerlackor och fällor för att fanga dom sma rackarna.

3 kommentarer:

kapple sa...

Tältade med familen i Ystad och marken var svart av baggar!

Blackout sa...

Underbart, skall genast starta masstillverkning av dessa brev!

70-tals Per sa...

kapple: du lyllos;)

blackout: Ja vad bra! Skicka till nån snorpfröken vet ja!