fredag, oktober 13, 2006

Humor på 70-talet

Jag och farsan brukade skratta åt Monty Python på TV och läsa lustigheter i tidningen MAD. Vi köpte ofta Svenska MAD som konsekvent vägrade ta in reklam i tidningen, föreslog alternativa fars dags presenter till pappor som varit med 68 osv. Läste in på 80-talet också och kommer ihåg hur man gjorde parodier på filmer som "crocodile dundiee" mm.


Omslag till MAD


X&Y var det skojigaste tyckte jag då


Don Martin var också skoj.

På bio gick även filmer av Mel Brooks som "Det våras för Frankenstein".


Marty Fellman med det kusliga ögat!

Engelsk humor gick hem i Sverige, men inte så bra i USA. Paradexemplet var givetvis Monty Python, med deras korta sketcher och filmer.


Papegojan som var stendöd och hård


Och nu till nåt helt annat...

4 kommentarer:

zanza67 sa...

MAD var var fantatisk på den tiden...ex sallad (dallas)...men en serie som verkar vara bortglömd är ju godisarna "the goodies"...de avslutade alltid med att gå ned i engelska kanalen....

Plastfarfar sa...

Full rulle, ägg i mössan och raka rör!

70-tals Per sa...

zanza67: Håller med, men jag vet inte riktigt om jag minns the goodies, nfast något vagt minne poppar upp om engelska kanalen. Jag minns också "sallad"!

plastfarfar: -Vaddå jag dyster?

Jessica sa...

1978 var en bra årgång av MAD. Jag är född 74, men ärvde min brors inbundna årgångar när han flyttade hemifrån - jag äger just det numret bland annat och minns att Onedinlinjen var omdöpt till Onödiglinjen. Maken hade sitt livs första ögonblick av att tjöva sig (skratta tills man inte kan andas) till Svinresor-bilagan som följde med ett nummer av MAD.