fredag, februari 27, 2009

Den fantastiska kroppen

I det här YouTube-klippet får vi en härlig återblick av ett typiskt barnprogram från 70-talet



Ni noterade säkert programledarens mjukiströja och den urtjusiga skjortan som sticker upp i kragen med sina snibbar! Glasögonen och frisyren gör allt helt perfekt.

Programmet centrerar en hel del kring "kostcirkeln" som vi också fick lära oss om i skolan. Köttbiten, grönaksbiten, brödbiten,... Det var annat det än dagens snårigheter om BMI, GI och annat. Lite pekpinnepedagogik, naturligtvis i all välmening. Jag tror säkert att kostcirkeln var uttänkt av socialstyrelsen eller nåt liknande.

En härlig grej jag gillar med program från den tiden är när man får se hur saker produceras inne i fabriker, ofta nåt med mat. Man kunde på allvar sitta och fundera över "vad skoj det skulle vara att jobba där, där dom gör glass".

Han hade nån busig brorsa som busade och åt godis, men som kanske fick magknip eller hål i tänderna. Detta förklarades såklar torrt och pedagogiskt sen, vilket fick till följd att man mest identifierade sig med brorsan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var fan har du varit? Välkommen tillbaka. Roligt att du inte kommenterar din frånvaro. Som om du varit på toa, eller nå't- Hm... Var var vi? Javisst, 70-talet, ja. Kul!

Anonym sa...

Gue Infoin Unik In Boca