torsdag, december 29, 2005

De vuxnas TV-höjdpunkter

På 70-talet fanns bara 1:an och 2:an med den lilla pilen i hörnet som blinkade när ett nytt program började i den andra kanalen. Förutom God Morgon Sverige, Sveriges Magsin (med Drutten och Gena), Sverige i närbild och Allsång med Bosse Larsson (som jag tog autograf av då TV-fotbollslaget kom förbi) fanns sällan nåt skoj för dom vuxna (antar jag).

Jag mins dock höjdpunkter som Bröderna Cartwrights (felstavat troligen). Då dukades det upp till fest med läsk (1 st. 33 cl) och en påse chips, men oftast té och varma mackor. Jag ville se ut som Luke, men det var ganska långt från solbränd cowboy till blekfiskille med brillor och skjorta med spetsig krage. Alla hade kort i lugg men håret ner över öronen på den tiden om man var kille.

Familjen Addams och så förstås höjdpunkten på nyår då Grevinnan och betjänten visades samt inte att förglömma King-Kong i 30-tals versionen (jag fick vara uppe och se)

Annars var det väl Teknik-Magasinet (Not: inget program stavades med Z på 70-talet, så därför inte Magazinet) som gällde en vanlig tisdagskväll. Morsan satt och rökte i soffan när vi tittade på TV. Ibland fick man ta hojjen och köpa ett paket gul blend. Hade man tur även "blandat" för 1 krona i den lilla kiosken där en tant saktfärdigt plockade smågodis med en tång i en liten papperspåse -En sån också, sa man och pekade på tex en sockerbit.

5 kommentarer:

han på Hatten sa...

Var det Teknikmagasinet som hade trekantiga kugghjul i vinjetten?

Även på 80-talet såldes smågodis på det gamla sättet (och papperspåsarna var jämfört med dagens mikroskopiska). Kan "skryta" med att jag köpte mitt snask av Thomas Quick!

70-tals Per sa...

Han på Hatten: Ja det var det!

Hade han några skoj vapentidningar i kiosken? I kiosken jag köpte gott i extraknäckte en farlig moppe-kille ibland. Han kastade ut godis på marken utanför kiosken och skrattade rått. Men bara jag dök ner och åt upp av barnen.

han på Hatten sa...

Minns inte så noga vad som fanns i hans kiosk, däremot minns jag att det alltid kom nån gubbe och trängde sig när man valde godis.

Visserligen skulle de bara ha en tidning och visserligen hade de (oftast) jämna pengar, men ändå!

70-tals Per sa...

Han på hatten: Jag minns också att gubbarna på den tiden var mer bryska (än nu?) och "snorungar som inte var torra bakom öronen" skulle flytta på sig. Men i ärlighetens namn kunde det ta ganska lång tid när man skulle ha: 1 av den och några sura och några salta och ... nej inte den förresten!

Mia sa...

Luke (Bruce Boxleitner) var väl med (serien, inte filmen) "Familjen Macahan" (How the West Was Won)? Eller fanns det en Luke i "Cartwright" (Bonanza) också? sry i så fall. Annars var "Little Joe" tonårstjejernass favorit i "Cartwright". =)