fredag, december 30, 2005

Moppegängen

Skräcken för oss barn var bla moppegängen. Det var ungdommen som drack mellanöl och sniffade lim. De brukade jaga oss som bara hade hoj med limpa. Dom trängde upp en i ett hörn och kanske piskade en med brännässlor eller nåt annat taskigt. Dom hetter namn som Rajmo, Kenta, Benny, Sussi, Lucy osv. Där jag bodde höll dom till utanför Konsum, och kallades därför konsumgänget, något som dom också sprejat utanför. Någon var givetvis snabb att fylla i prickar över o-et... Ledaren Rajmo var skräcken.

Vi hittade ofta använda plastpåsar eller trasselsudd i skogen. Jag tror solution (som man lagar cyckeldäck med) var det tungaste för det var svårt att köpa i början av 80-talet.


Spänn bågen

Nåja, oss skulle det bli ordning på ialla fall resoneade man säkert på socialstyrelsen. Vi fick se fler skräckfilmer i lågstadiet (76-78) om att: 1)sniffa lim, 2)supa, 3)röka och 4)snusa. "Kenta och Benny sniffar lim" var en av filmerna där man fick se hur trög i hjärnan man blev av att boffa i påsen.

"Thinner-trasan vandrar mellan husen!" sjöng Nationalteatern ungefär samtidigt, men det viste jag inte då, utan först i gymnasiet då jag började digga dom.

1 kommentar:

Carolina sa...

helt underbart med någon som skriver om 70-talet, jag är jätteintresserad! Fortsätt!