lördag, februari 11, 2006

Samba och annat myspys

Lyssna på låten "Musik skall byggas utav glädje!" med Lill-Lindfors
http://www.lill-lindfors.nu/musik_skall_byggas.rm




Nu har du kommit i rätt stämning efter att ha lyssnat på denna låt hoppas jag? Detta var musik som lyssnades på hemma hos mig när jag var liten på 70-talet. Lill-Lindfors sjöng ofta "glad-samba" på den tiden. Feel-good-music skulle man kanske säga idag? Låten ovan var skriven av Cornelis Wreesvijk, men den gjorde sig bra i hennes tappning också tyckte jag.

Annan musik som är min favorit är musiken i Sällskapresan. Musiken i filmen går numera att köpa på CD (tex 79:- på www.ginza.se). Toppenskiva! Bengt Palmers som gjort musiken är fenomenal på att göra sambalåtar. Lyssna på ett klipp här!.

9 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Jag hörde "Häng med på party, slit dig och kom loss" på radio ( http://www.svenskafavoriter.se ) i bilradion idag. Då tänkte jag faktiskt på dig.

Per sa...

el mango: Bilradio det är något vi inte har här tyvärrr, men vi diggar hårt vad vi kan komma över. Har du du Cornelis låtar?

/mvh
Per

Per sa...

bragg: Gösta Linderholm. Han lyssnade vi mycket på förr. Sveriges Jazzband "Hallå lilla fröken, ge mig doktor jazz!"

Cliff Hanger sa...

Jo, jag har faktiskt en del Cornelis på hårddisken. Jag kan dela med mig om du vill.

Per sa...

el mango. Tack, men jag lyckades hitta lita att ladda ner i helgen av honom bla. Har installerat kazaa igen, efter att ha avinstallerat i nåt år. Mycket blipp och popups så man kan bli tokig, men man får väl vänja sig... (Man vänjer sig med Kjell Höglund)

Cliff Hanger sa...

www.kjellhoglund.com - en gottpåse med fulsnygg musik.

Anonym sa...

var i sverige kommer du ifran!? jag tycker mig kanna igen mattanten!

Per sa...

lotta: östra delen av Sverige (fast jag bott länge i Göteborg oxå), men så ser ju alla mattanter ut? Deras utseende är universellt!

Anonym sa...

hahahaha. ja kanske. for det var inte samma, trots att hon sag likadan ut som min uppe i boden.