fredag, april 07, 2006

Pop-rocks och tuggummi

På 70-talet var det inne att blåsa jättestora bubblor av tuggummi efter att hubba-bubba gjort entré. Jag gillade den med salmiaksmak bäst. Dom påminde lite om Riff, som var vanliga på 70-talet. Jag mins att man kunde få till nästan 1 dm i diameter på bubblorna, sen snörde man åt och höll upp den på fingret och sa till dom andra "kolla va"

http://www.super70s.com

Minns ni pop rocks? Kanske var det inte hälsa för munnen direkt men det var fantastiskt skoj att äta pop rocks! Flortanterna demonstrade troligen upp i karavan mot socialstyrelsen som som bäst höll på med sin viktiga kampanj "Ät 6-8 smörgåsar om dagen". Ja, sen förbjöds godiset.

Det blev sport att "tömma" hela påsen i munnen på en gång som då blev ett bubblande inferno.

Men faktiskt har jag sett påsarna igen på senare tid i sk. "turklivs" där allt möjligt mysko godis, vanligen från Tyskland och öststaterna, säljs ut billigt.

17 kommentarer:

Lindansaren sa...

Jag var först i skolan med POP ROCKS. Köpte det när jag var hos pappa i Danmark (import Tyskland?)...... tack för vandringen down memory lane :-)

Xenofoben sa...

En liten detalj, bara, det var inte Socialstyrelsen som propagerade för 68 skivor bröd om dan, det var Brödinstitutet: http://www.faktoider.nu/socialstyrelsen.html

Thérèse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
70-tals Per sa...

lindansaren: nöjet är helt på min sida!

xenofoben: Det var som attan, men affichpelarkampanjen då? Ordet "institutet" får mig att tänka på vitamininstitutet i Schweitz, med aningen obskyr verksamhet, lite som Dr Levanders slim-quick.

Cliff Hanger sa...

Det var skithäftigt med det där godiset som sprakade i munnen!

kristina sa...

Fanns det inte ett 50-talsgodis som hette Tomtebrus som var samma sak? Själv minns jag varken det ena eller det andra, bara Bugg, Jenka, Shake, Chock, Lakrisal (hade väl tuggumi ett tag?), Toy (!!), Smajl och sâklart Hubba Bubba. Minns ni Hubba-Bubba lakrits? Ett tag lade de t.o.m. in lakritsbitar i tuggumit men det togs snabbt bort igen för folk satte i halsen och jag trodde att jag bitit sönder en tand.

FlitigaMyran sa...

Åh, Riff....
vart tog du vägen?

70-tals Per sa...

kristina och flitiga myran: Ja just det riff, Jenka, mfl. var också härligt tuggummi från den tiden... Minns att Toy och Riff hade ovanliga kubartade förpackningar som man inte ser idag.

Anonym sa...

Jag alskade Riff lakrits tuggummi, kommer fortfarande ihag precis hur det smakade. Det fanns ocksa sockerfritt tuggummi men det smakade inte gott och det liksom lostes upp i munnen pa ett satt som vanligt tuggummi inte gjorde. Jag alskade ocksa Zingo banan och choklad, se http://www.dorbell.se/zingo.asp

for att inte tala om smagodis, det basta var att fa sta dar och valja lange, en godisbit i taget fast det var en lang ko bakom en. Jag gillade tefaten med surt pulver i som smalte i munnen.
Sa kul att lasa din blogg, speciellt som jag bor i USA. (Har ej de tre sista bokstaverna i alfabetet pa min dator) Allt du skriver om kanner jag igen sa val. Min pappa hade In kommer Gosta skivan och jag hade sakercykelmarket och.......

Glada Halsningar Maria

70-tals Per sa...

Maria: Det var roligt att du kände igen dig! Jag gillade också tefaten med surt pulver i och att få stå och välja godis i kiosken som en tant plockade i påsen med en tång.

carina sa...

tomteklubban då, minns ni den...?

Anonym sa...

Nä nu tusan måste någon uppfinna tidsmaskinen.
Jag vill ha Riff, Tomteklubbe mm.
På den tiden stod det "Det är svårt att sätta stopp då man börjat äta plopp" eller något liknande. Saknar Bitte med, den där hårda från Thule.
Å alla arkadspelshallar.
Sist men inte minst. Alla gamla kamrater som nu vuxit upp till gamla gubbar och tanter.

Mackan sa...

Minns ingen Nyttis?
Ett skit äckligt tuggummi med en ful björk på förpackningen.

Blev påtvingad det av min miljömedvetna far.

Oh good old days

Anonym sa...

Jag minns Nyttis! Jag minns det som ett sockerfritt rätt tråkigt tuggummi i en liten nästan kubformig ask.

Kicki

Anonym sa...

Your article offеrs verіfied useful to mе.

It’s quite educational and yοu're simply obviously really knowledgeable in this area. You have exposed my own eyes to be able to different thoughts about this specific subject together with intriguing and reliable written content.

Look into my web-site - buy levitra
Here is my weblog :: levitra

Anonym sa...

Considering Root Details Of shoes
Insights On Vital Details In shoes
Step-By-Step Straightforward Systems In shoes
Comparing Effortless bag Methods
Critical Criteria In shoes Across The UK
Fundamental Aspects In bag - An Update


http://zzgh.66rt.com/viewthread.php?tid=17854&extra=
http://dhdg.66rt.com/viewthread.php?tid=1660&extra=
http://iimeeting.com/Chinese/index.php?option=com_blog&view=comments&pid=91917&Itemid=0
http://bbs.xiaobenxiong.net/showtopic-2050509.aspx
http://www.aaadream.com/home.php?mod=space&uid=561117&do=blog&id=921504

Anonym sa...

Sometimes seasons reasons some shoes is[url=http://niketrainersuksale.webeden.co.uk]Nike Blazers UK[/url]
temporarily will not have the cabability to[url=http://tomscanadaoutlet.snappages.com]Toms Canada[/url]
wear such shoes discovered[url=http://addnikecanadastore.snappages.com]Nike Shoes Online[/url]
properly sell them from your[url=http://louboutintrainersuk.blog.co.uk]Christian Louboutin Shoes[/url]
right add to avoid unnecessary damage of shoes[url=http://salelouisvuittonuk.webeden.co.uk]http://salelouisvuittonuk.webeden.co.uk[/url]

Might be a insole is definately bad, it may well want to use a gentle brush and water gently scrub. Probably will be noted that, do not use chemical soaps cleaning, or they make the insole the surface of cloth off.[url=http://shoppradabagsuk.webeden.co.uk]http://shoppradabagsuk.webeden.co.uk[/url]