måndag, januari 02, 2006

Dagisfröken gallileo-gallileo

Hon var en av karaktärerna i Vilse i Pannkakan, något som ju är ett måste att ta upp på en sida som denna. Jag såg givetvis alla avsnitt, även alla repriser som gick långt in på 80-talet och för att inte tala om Staffan Westerbergs efterföljare (nåt där han sprang runt med en träslev i skogen och sa -Jag minns så länge du minns, samt julkalendern med syster yster och lillstrumpa)

Märkligt att många hetsade så mycket mot honom, jag själv tyckte det var riktigt roligt med älg-strumpan som bröölade -Jag vill hem till min mamma, hon kan ha trillat ner för världens kant.
Skojigast var förstås Storpotäten, och jag minns att alla hade skoj åt det när jag härmade honom på skolrasten -Putt-putt-putt... Åhh, jag ska stoppa dig i min ficka Vilse!När Staffan gjorde turné på 90-talet där han kastade yllestrumpor på folk lyckades jag kapa en affich. "Dockbögen från Lule" och "Värre än Stalin" var skojiga epitet han själv radat upp.

Musiken gick inte av för hackor heller. Thomas Wiehe, Michael Wiehes bror som även var med i Cabaret Orkestern, spelade gitarr. Faktiskt ganska bra. Jag har en CD som släpptes när min son föddes runt -95 och där finns låtarne med. -Jag ska förstöra och hjärntvätta mina barn också tänkte jag! Favoritlåten är "Spyflugans sång":

Det var en kossa som släppte sig,
prrt, prrt
ut-uti gräset
Det var en kossa som tyckte,
allting var däset.
Bzz-bzz säger flugorna,
på kossans bajse-pladaska!
Bajsen din, den é underbar,
när den ner i jorden far...

2 kommentarer:

Freja sa...

-Putt-putt-putt... Åhh, jag ska stoppa dig i min ficka Vilse!

Hu! Jag va lite rädd för Storpotäten...

Han satte djupa spår staffan Westerberg. Så djupa att jag måste kalla min tös Lillstrumpa.

70-tals Per sa...

Jag finns sa laenge du minns, sa staffan naer han lullade runt i en skog med en traslev, fast det var naat annat program som gick efter lillstrumpa julkalendern.